22 juli Bokbuss och fotoutställning

Bengt upplever Blå drömmar. Det är Enköpings bokbuss som i dag ska besöka campingplatserna i Härjarö och Bredsand. Utsocknes besökare kan få lånekort på bussen och böckerna går att återlämna i campingens reception. Lasse Malmsten är biblioteksassistent på Blå drömmar.

Frilansfotografen och dokumentärfilmaren Yasmine Tourang har gjort flera resor till den iranska öknen. Hon har också varit i staden Bam som drabbades av en stor jordbävning i slutet av 2003. I Iran öppnades hennes ögon för en för henne okänd värld. I dag invigs en utställning på Uppsala stadsbibliotek. I samma utställning visas även bilder av Shahrzad Pooya. Yasmine är med oss i studion.

Bengt och Märta drar skrönor, vandringssägner eller klintbergare som de också kallas. Följande definiton ges i Nationalencyklopedin: ”klintbergare (efter Bengt af Klintberg), populär benämning på ett slags moderna vandringssägner, som av många uppfattas som sanna. De kan handla om t.ex. hotfulla brott, mystiska sjukdomar, invandrares gåtfulla beteenden eller vad som kan hända på turistresor i utlandet och avslöjar latenta drag av främlingsfobi eller oro och rädsla inför utvecklingen i det moderna samhället.”


Dela med dig till oss av skrönor du har hört. Ring 018-17 40 60 eller eposta till radio.uppland@sr.se 
De bästa skrönorna belönas med ett pris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista