25 juli Fotboll med sambatakter

Från och med i morgon ska det bli lättare för funktionshindrade att flyga i Europa. Då införs nämligen en gemensam EU-standard på alla flygplatser inom unionen. Bengt åker till Arlanda och träffar ställföreträdande chef för passagerarservice, Gunnar Salomonsson. På Arlanda innebär det här ingen större förändring eftersom man redan har jobbat mycket med att underlätta för funktionshindrade.

På söndag invigs Linnéfestivalen i Uppsala. Allas vår Linné, Hans Odöö, gästar studion och berättar mer om festivalen där det förstås blir mycket blommor och 1700-tal. Festivalen pågår i två veckor framåt och avslutas den 10 augusti.

I går kväll spelade Märstalaget Valsta/Syrianska kvartsfinal i Svenska cupen hemma mot allsvenska topplaget Hammarby. Trots att hemmalaget förlorade blev det en riktig publikfest på Midgårdvallen. Över 3000 personer var där, vilket är rekord för Valsta. Reporter Per-Henrik Johansson träffade bland andra Vyacheslav Jevtushenko som är lagkapten i Valsta/Syrianska.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista