28 juli Stolthet och fördom

Vad är konstigast - att bajsa i en plastpåse eller bli kär i en person av samma kön? Det var en frågorna som drev EU-parlamentarikern Christoffer Fjellner (m), med rötterna i Enköping, till att sammanställa en fotoutställning. ”Pictures of Pride” speglar pridefestivaler på olika håll i Europa. I dag invigs utställningen som visas i Kulturhuset i Stockholm och pågår under hela prideveckan.

Just nu pågår också Livets ords Europakonferens som i Uppsala. Konferensen 25-årsjubilerar i år. Man räknar med 15 000 besökare från ett 60-tal länder. Bengt träffar pressansvarige Magnus Dahlberg som berättar mer om konferensen som också är lite av en folkfest för konferensdeltagarna.

Spelmannen Viksta-Lasse föddes 1897 och började spela fiol på en gammal cigarrlåda i tioårsåldern. I går delades Viksta-Lasses stipendium ut vid Viksta kyrka norr om Uppsala. Det här stipendiet har delats ut varje år sedan 1987. Årets stipendiat är Ann-Christine Granfors från Sollentuna. Hon spelar både fiol och nyckelharpa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista