30 juli Professor diggar Darwin

Linnéfestivalen pågår för fullt i Uppsala. En annan stor vetenskapsman som var verksam ungefär hundra år efter Linné, var Charles Darwin som lanserade evolutionsteorin. Staffan Ulfstrand är professor emeritus i zooekologi vid Uppsala universitet. Han skriver en bok om Darwin och i kväll håller han en föreläsning om denne engelske vetenskapsman som fyller 200 år den 12 februari nästa år. I morgonprogrammet får vi ett litet smakprov då Staffan är gäst i studion.

I går kväll var speedwaystjärnan Andreas Jonsson på besök hemma i Hallstavik när hans Dackarna besegrade Rospiggarna. Reporter Per-Henrik Johansson träffade Jonsson som fortfarande är mycket populär i Orionparken.

I dag inleds Kinafestivalen på Sigtunahöjden. Den arrangeras för andra året i rad och är späckad med kultur. Journalisten och författaren Ulrika K Engström kommer att berätta om sin reportagebok. Den skildrar åtta mycket olika människoöden i dagens Kina. Ulrika berättar mer om sina upplevelser i Kina där hon bodde och arbetade i fem år.

Just Sigtuna har varit en inspirationskälla vid byggandet av satellitförorten Luodian utanför Shanghai. Sveriges Radios utrikeskorrespondent Nils Horner har varit där.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista