31 juli Rån och rysskräck

I går kväll utsattes Anderssons tobak för tredje rånet i år. Bengt träffar tobakshandlare Leif Andersson som inte lät sig skrämmas av pistolen. Han larmade polisen och smet in på kontoret. Rånaren fick slutligen panik och flydde.

På söndag börjar VM-tävlingarna i segelflyg. Börje Eriksson från Uppsala flygklubb är på plats i Lüsse söder om Berlin i Tyskland, där VM går av stapeln. Han flyger i 15 meterklassen och var bäste svensk vid förra VM som hölls i Eskilstuna för ett par år sedan. Då blev det bronsmedalj. Börje är med per telefon och avger en lägesrapport.

Nu har sammanlagt elva polisanmälningar gjorts i Enköping om lossade hjulmuttrar på bilar. Adam Elovsson är på väg till jobbet. Han hade först ingen tanke på att kolla muttrarna.

Marianne Hultberg är konsul i St Petersburg och biståndsorganisationen Sidas representant i nordvästra Ryssland. Hon har sommarställe i Strömsberg utanför Tierp och denna morgon kommer hon till Radip Uppland. Marianne pratar om biståndsarbetet som nu fasas ut, om svenskarnas rysskräck och mycket annat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista