4 augusti Översvämning och Öqvist

De kraftiga regnskurarna i helgen gjorde att många källare svämmade över. Skadeservice i Östhammar var ute på ett 20-tal uppdrag i Gimo, Alunda och Norrtälje.
I Lennart Bergströms källare var hela golvet täckt med illaluktande avloppsvatten.

På onsdag tjuvstartar Sveriges fotbollsdamer OS med match mot Kina. Tidigare Bälingespelaren Josefin Öqvist laddar och hoppas på mycket speltid.

Idag är matematikläraren Stavros Louca sommarpratare. Han blev känd som en av superlärarna i Klass 9A i tv och visade prov på en fantastisk förmåga att inspirera eleverna. Erik Jonsson har läst till lärare i Uppsala och ska snart börja sitt allra första jobb bakom katedern. Han tycker inte lärarutbildningen var så dålig som många påstår.

OS invigs alltså på fredag. Vi laddar med att lista några tidigare invigningar som är extra värda att minnas, eller som vi kanske helst skulle vilja glömma.

Just den kommande fredagen är också en av årets mest fullbokade bröllopsdagar, för det fina datumet 080808. Borgerliga vigselförrättare i olika kommuner får olika mycket i ersättning. Gerd Valing i Östhammar tillhör dem som får minst, men hon ser ändå vigselförrättandet som ett hedersuppdrag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista