11 september Vilse - både här och var

I Östervåla har man fått klartecken för nybygge av ett par hyreshus med sammanlagt 28 bostäder. Nu gäller bara att räntorna inte skjuter i höjden, för då kanske Heby kommun inte anser sig ha råd. Bengt träffar Ove Hedberg som är vd för det kommunala bostadsbolaget Hebyfastigheter och mäklaren Rolf Larsson.

Idag lanserar Synsskadades riksförbund, SRF, sin nya hemsida. Den ska vara en modell för en hur en tillgänglig webbsida ska se ut. Uppsalabon Lars Nord är gravt synskadad. Han vet hur krångligt det kan vara att surfa på nätet när man ser dåligt. Åsa gav sig ut i cyberspace tillsammans med Lars.

Märta får besök i studion av vilseinstruktören Gustav Andersson. Han jobbar för Civilförsvarsförbundet och ger kurser som kallas ”Hitta vilse”. Där får barn lära sig hur man ska klara sig om man går vilse ute i naturen.

Elever i Bålsta har fått pengar för att de höjt sina betyg. Det är en niondeklass på Futurum som fått stipendium från kommunen på 20 000 kr till klasskassan. De var nämligen den klass som höjde sina betyg mest i årskurs åtta. Amanda Johansson går i klassen och berättar vad de ska göra med pengarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista