Måndag 15 september Heta foton, samba i Hargshamn, majs och dansant utmaning

Under morgonen har vi besökt Hargshamn där Folkets Hus öppnade sina dörrar i lördags för att visa upp sitt fina hus och förnya innehållet i sin verksamhet. Bengt var på plats för att kolla in sambadans, marknad och mopedutställning.

Även i Uppsala kunde det spisas kultur i helgen då Kulturnatten bland annat bjöd på stumfilm med levande musik, konserter och eldkonst. Radio Upplands reporter Lari Honnkanen besökte domkyrkan för att se Elisabeth Ohlson Wallins minst sagt omdiskuterade fotoutställning Ecce Homo

Bengt tog också klivet ut i myllan och träffade statsagronom Håkan Fogelfors som forskat i hur framtidens jordbruk i vår del av världen kan komma att se ut. Förändringar i klimatet kommer, säger han, ge oss ett klimat som liknar Skånes idag och han tror att landskapet blir gulare med bland annat majs och mer oljeväxter på åkrarna.
 

Sist men INTE minst fick Märta sin första utmaning. Under hösten kommer vi (Åsa, Märta och Bengt alltså) ge varandra allehanda utmaningar som ska klaras av på en vecka. Märta var först ut och hon blev glatt överraskad när hon mottog Åsas utmaning - att lära sig steppa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista