Torsdag 2 oktober Linnéskolan och jobb i Enköping

Allt pekar nu på att Linnéskolan i Uppsala läggs ner, när kommunen ska spara på lokaler bland de kommunala gymnasieskolorna. Bengt åkte dit och pratade med elever och rektor Håkan Joas, som poängterar att det är inte programmen som läggs ner utan skollokalerna som lämnas.

Jobb till 1000 personer - det är målet när Arbetsförmedlingen kraftsamlar under en intensiv vecka. Enköping och Uppsala är två av de kommuner som är med och i Enköping kommer arbetssökande idag kunna träffa tio lokala företag på plats på arbetsförmedlingen.

Enköping är årets företagarkommun i Uppsala län enligt en undersökning som Företagarna och UC gjort. Arne Wåhlstedt, markandschef på Enköpings kommun, berättar vad de gör för att underlätta för företagen.
  

Svenska kyrkan i Uppsala anordnar ett seminarium, där man ställer sig frågan om ekologiskt jordbruk kan bidra till att bekämpa fattigdomen i världen. En av de som deltar är agronom Ingemar Jarlebring som har 35 års erfarenhet av jordbruksutveckling i andra länder.

Just nu pågår PRO:s riksmästerskap i golf i Älvkarleby. Curt Persson, ordförande för Pensionärernas riksorganisation, berättar att de äldsta deltagarna är 84 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista