1 av 2
Cecilia Ödman leker med 50-åringen.
2 av 2
Åsa Wistedt visar upp resultatet för läraren Bertil Olsson.

fredag 3 oktober Politiker som teaterapor

Lego fyller 50 år. Under två helger framöver kan man bygga med lego i en interaktiv utställning på Museum Gustavianum i Uppsala. Förste antikvarie Cecilia Ödman berättar mer.

Kommunpolitiker ska spela teater på riktigt i Skutskär i morgon kväll. Det blir soppteater där politikerna är statister tillika servitörer. Med på telefon är Britt-Marie Strand från Älvkarlebys teaterförening.

På Stora torget i Uppsala hålls en kampanj för tillgänglighet i eftermiddag. Besökare kan testa hur det kan vara att ha olika funktionsnedsättningar. Åsa träffar Kristin Emilsson från Diskrimineringsbyrån Uppsala, DU.

Personer med funktionsnedsättningar kan prova på en mängd olika aktiviteter på Fyrishov på söndag. Ulrica Backlund håller i trådarna.

Under helgen genomförs Upplands största fotbollsturnering i Uppsala med 150 tävlande lag. Vaksala SK arrangerar Parkcupen för 25:e året i rad. Tävlingsledare är Andreas Sandqvist.

I morgon hålls en ”Jag-festival” på Uppsala stadsteater. Tjejer är i fokus och det handlar om att göra sin grej. Kulturkonsulent Linda Malmström samt Ida Jansson från tjejjouren Slussen gästar studion.

Åsa fick i uppdrag att lära sig sportskytte med luftpistol. Denna morgon avlägger hon sin examen. Tre skott ska träffa inom en radie av en femkrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista