måndag 6 oktober Ett gåtfullt folk

I dag är det internationella barndagen och det uppmärksammar vi på olika sätt under morgonen.

Nästan alla barn och ungdomar surfar dagligen på internet. Det har blivit som en virtuell fritidsgård och även där behövs vuxnas närvaro. Det menar socialarbetare Claes Tollinger på Uppsala kommun och Ann-Christine Dahlén från det lokala Brottsförebyggande rådet, BRÅ. De är med och tar fram en plan för hur man kan fältarbeta på nätet.
 

Radiohjälpens insamling Världens barn pågår för fullt. Finn Norgren är generalsekreterare och berättar mer om organisationens arbete.

I den indiska delen av Himalaya bor 1 800 flyktingbarn från Tibet. Uppsalabon Anita Persson har varit där. Hon träffade också exiltibetanernas andliga och politiska ledare, Dalai Lama.

Bågskytten Anders Grönberg från Björklinge var med och tävlade i Paralympics. Det blev inga medaljer den här gången. Bengt träffar Anders som berättar om upplevelserna i Kina.

Den årliga höstmarknaden på Vaksala torg i Uppsala drar igång i dag. Bengt besöker knallarna under förberedelserna.

Och nu har turen kommit till Bengt. Han får veckans utmaning som blir att lära sig fem grundpositioner i ju-jutsuns självförsvar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".