Maja Gräddnos och Pelle Svanslös i julkalendern 1997.

tisdag 7 oktober Ambulans i mitten

Heby kommun har placerat sin ambulansstation i Huddunge eftersom det ligger mitt i kommunen. Stationen invigs i dag. Bengt träffar ambulanspersonalen Jim Kernavou och Stefan Lind i de nybyggda lokalerna.
 

Något annat som invigs är en utställning om 100-åringen Gösta Knutsson. Ann Louise Bengtsson fixar det sista med utställningen på Uppsala stadsbibliotek. Bengt tar en titt på den och träffar även Christer Åsberg som kan mycket om Pelle Svanslös pappa.

Världsekonomin fortsätter svaja. Hur mycket psykologi ligger bakom de svängningar som sker på börsen? Det reder Richard Wahlund ut. Han är proffessor i media och ekonomisk psykologi vid Handelshögskolan.

Oktober månads nyord är uppmärksamhetsekonomi. Kända och halvkända personer ställer upp gratis på evenmang för att synas, med förhoppning om att det i sin tur ger jobb som innebär pengar till egen ficka. Språkvetaren Birgitta Lindgren berättar även om brittsommar, också kallad indiansommar, som infaller så här års.

Barnombudsmannen i Uppsala arrangerar i dag en åsiktsmässa för sjätte gången. Olof Henriet är med och arrangerar mässan där ungdomar ges möjlighet att utbyta erfarenheter med varandra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista