Bengt försvarar sig mot Bosse.

onsdag 8 oktober Räddare i nöden

Conny Sjöberg är för många bekant som ordförande i Bälinge damfotboll. Han är också djupt engagerad i biståndsfrågor sedan 30 år tillbaka. Conny berättar om sitt senaste besök för Läkarmissionen i Etiopien. Det är ett av de länder där olika projekt får bidrag från Radiohjälpens insamling Världens barn.

Knivsta kommun hamnar återigen på sista plats i en rankning av hur bra och dåliga kommuner är för grundskolor. Det är Föräldraalliansen Sverige som gjort undersökningen. Utbildningsnämndens ordförande Camilla Westerborn (fp) i Knivsta kommenterar detta.

Pacemakern fyller 50 år i dag, denna svenska uppfinning som räddat tusentals liv. Bengt träffar överläkare Leif Nilsson på Akademiska sjukhuset.

Johanna Salander och Ann-Sofie Lundin utgår från sina egna dagboksanteckningar i pjäsen ”Om hon var en kille skulle jag vara kär i henne”. Den har premiär på Uppsala stadsteater i kväll.

Medier i Uppsala och Enköping rapporterar mer om brott än vad som görs i många andra kommuner, det visar en undersökning som medieanalysföretaget Infopaq gjort. Andreas Leifsson ligger bakom den.

Veckans utmaning är att Bengt ska lära sig självförsvar i jujutsu. Hör om hans första besök i dojon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista