Här spelar Uppsala Kammarorkester Puccini i kväll.

torsdag 9 oktober Skön konst och natur

Om en dryg vecka, den 20 oktober, drar Uppsala Internationella Kortfilmfestival igång. Festivalchef Niklas Gillberg berättar om några godbitar ur denna 27:e festival i ordningen.

Uppsala Kammarorkester firar den italienska kompositören Puccini som skulle ha blivit 150 år i december. Det gör de i kväll med en specialkonsert i Musikens hus. Mona Gunnarsson är orkesterchef.

Bengt har besökt Östa naturreservat vid Färnebofjärden. Där ligger Ingbo källor som är Torsten Landéns skötebarn. Tack vare pengar från EU har man restaurerat kvarnen och byggt flytbryggor.

En av de organisationer som får pengar från Radiohjälpen är Svenska Röda korset. Läkaren Anne-Marie Pernulf är ordförande för Uppsalakretsen. Hon är nyss hemkommen från läkarjobb i Kenya.

Bengt fick veckans utmaning som var att lära sig några grunder i jujutsu. Hans ena instruktör är Linda som hållit på med sporten sedan -97 och nu har svart bälte. Hon berättar om varför hon började med jujutsu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista