Pelle Svanslös pappa fyller jämnt.

fredag 10 oktober Radiomannen Knutsson 100 år


Gösta Knutsson skulle ha fyllt 100 år på söndag. Bengt har träffat hans fru Erna och även Unn Torell som driver Pelle Svanslös hus i Uppsala.

Studion gästas av Lasse Eriksson som är domare i Radio Upplands frågelek Pelle Svarslös. Han minns Gösta tillsammans med kanalchef Andreas Miller. De båda herrarna möts också i en frågesport.


I går kom beskedet att Bälinge damer lägger ner sin elitsatsning. Linda Blom är en av spelarna i laget. Hon är inte heller förvånad och menar att något var tvunget att hända.

Vi får också vet hur det gick för Bengt med utmaningen. Han fick i uppdrag att lära sig några försvarspositioner i jujutsu.

Volvo varslade i veckan 3 300 anställda, bland annat för att försäljningen går dåligt. Åsa träffar Per Rosén som är koncernchef på Upplands motor som säljer Volvobilar.

I dag är sista chansen att lämna in arbetsprover för den som vill vara med i ”Konst på väg” i Tierp. Kultursekreterare Katrin Hellers berättar mer.

Årets Nobelpristagare i litteratur, fransmannen Jean-Marie Le Clézio, har även fått Stig Dagerman-priset. Det är andra gången de prickar in samma vinnare. Bengt Söderhäll är ordförande för Stig Dagermansällskapet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista