Breitholtz, Lundvall, Linné och Wistedt

måndag 13 oktober Brand, soldater och stenkastning

Tidigt på måndagsmorgonen upptäckte en vaktmästare att det brann på förskolan i Vänge. Brandkåren var fort på plats och kunde förhindra en stor brand.

I helgen kastades det sten mot en buss igen. Den här gången i Sävja och nu tycker både företrädare för Gamla Uppsala Buss och politiker att Uppsala kommun måste gå ut till föräldrar - för att få stopp på den farliga vandaliseringen. En av dem är Ali Moulavi, moderat politiker som själv bor i Sävja.

Mycket träning, långa samtal och mental förberedelse - det är vad som gäller för upplänningarna Lucas Linné, Joakim Lundvall och Johannes Breitholtz som i november, tillsammans med ett hundratal andra svenska soldater, åker till Afghanistan för att ingå i de fredsbevarande styrkorna där.

Alexander Brännkärr och Fredrik Hjorth, startade sitt företag genom Ung företagsamhet i gymnasiet. Och nu ska de inspirera andra unga entreprenörer att våga tro på sin idé och satsa helhjärtat.
 
Märta såg lite nervös ut då hon fick kuvertet i sin hand. Men ett leende spred sig på hennes läppar när hon läste utmaningen - att backa med släp längs en snitslad bana. Häng med under veckan och se hur det går!
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".