I veckans utmaning backar Märta med släp

onsdag 15 oktober Vandring och vita käppar

I dag uppmärksammas Vita käppens dag över hela världen. Det handlar om att göra folk medvetna om hur synskadade har det i trafikmiljön. Solweig Lundkvist är ordförande i Synskadades Riksförbund Håbo och även för SRF i länet. Hon har bråda dagar eftersom förbundets kongress drar igång i Bålsta i morgon.

Servicen för folk som bor på landsbygden är inte alltid den bästa. Bensinmackar och skolor läggs ner, affärer stängs. Bengt har träffat Åsa Lidberg som mot alla odds driver en bokhandel i Hallstavik.

Entreprenörsforskaren Bengt Johannison har funderat över hur man ska göra för att överleva som företagare på en liten ort. Han ger oss sina tips.

På onsdagar träffas ett sjuttiotal pensionärer för att promenera tillsammans. Bengt träffar Olle Sundbom och Roland Eklund från föreningen Enavandrarna i Enköping. De firar 10-årsjubileum i år.

I utmaningen den här veckan har Märta fått i uppdrag att backa med släp - ett hästsläp blev det till och med. Men utan häst. Bilskoleläraren Pelle Eriksson instruerar. Hör hur det gick med träningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista