torsdag 16 oktober Inga fler golvmoppar

Kardells i Tobo har funnits på orten i 50 år. I dag tillverkar de golvmoppar. Nu flyttas företagets verksamhet utomlands och 13 personer blir utan jobb. Bengt träffar Per Willner som är platschef och Gunilla Wallmon som jobbat där i 20 år.

Forskare vill dyka vid vraket av Estonia för att ta reda på vad som egentligen hände. Ärkebiskop Anders Wejryd diskuterar Svenska kyrkans syn på frågan om gravfrid.

Bälinge damer åkte ur allsvenskan i går efter förlust mot Djurgården och på lördag spelar laget sin sista match någonsin. Spelarna Linda Blom och Lina Andersson gästar studion.

Hur lever man ett gott liv på äldre dar? Den frågan diskuteras på en äldremässa i Uppsala i dag. Fråga doktorns programledare Suzanne Axell är moderator.

Vänsterpartisten Urban Blomster i Tierp har återigen dömts för misshandel. Maria Fregidou Malama är ordförande för partiet i länet och ger partiets syn på det som hänt.

I dag lanseras en film med tillhörande handledarbok som handlar om att stärka barns självkänsla. Johanna Stål jobbar på Skandias rådgivningskontor i Uppsala.

Jakten på djurens hjälte pågår just nu, alltså en person som brinner för att hjälpa djur. Annika Forsberg på Agria berättar mer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista