Knutbypjäsen redan en publiksuccé

På lördag har pjäsen om Knutbydramat premiär på Uppsala Stadsteater. Publikintresset är jättestort, berättar marknadschefen Helen Riise och teaterchefen Linus Tunström.

Torsdag 29 januari

Tomas Lindh är född och uppvuxen i Knutby. Precis som de allra flesta är han inte med i församlingen. Men han påverkades av hur orten framställdes i media och han försökte själv skapa en annan bild av Knutby. Han är även en av de drivande i Knutby Kulturförening som bildades strax före skottdramat. 

Onsdag 28 januari

Christer Söderberg var ”barnflickan” Sara Svenssons advokat under Knutbyrättegången. Han berättar hur han fick uppdraget och vilka intryck han fick.

Tisdag 27 januari

Kennet Ågren ledde polisutredningen efter Knutbydramat. Han berättar om hur det var att jobba under extrem mediabevakning. Och hur Knutby aldrig lämnat honom, trots att det gått flera år sedan fallet avslutades.

Måndag 26 januari

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".