1 av 17
2 av 17
3 av 17
4 av 17
5 av 17
6 av 17
7 av 17
8 av 17
9 av 17
10 av 17
11 av 17
12 av 17
13 av 17
14 av 17
15 av 17
16 av 17
Kungen vrider gärna upp volymen ordentligt i bilstereon. "Kungssången" är en favorit på motorvägen.
17 av 17

kwitter

1 april. När IKEA öppnade sitt nya stora varuhus i Uppsala var Kwitter-redaktionen på plats.

31 mars. Europas bilstereo-kung heter Jimmy Öström och kommer från Ronneby. Åsa och Christer blev imponerade och ville göra en intervju.

30 mars. Att det var SM-final i isracing i helgen som gick vet nog de flesta. Något som däremot gått många förbi är att tävlingsledaren Björn Karlsson även har en karriär som tecknad figur på julafton. För visst är det väl Tyko Jonson, Karl-Bertils glöggfryntlige pappa?

30 mars. När Åsa var i Enköping kände hon plötsligt hur någon smög på henne. Så småningom insåg hon att hon stod öga mot öga med fågelvärldens egen ninja.

12 mars. Knivsta behöver ett nytt kommunhus. Det nuvarande är inte anpassat för verksamheten, tycker bland andra kommunalrådet Göran Nilsson (M). Dessutom drar det från fönstren. När det nya kommunhuset står klart kan det gamla användas som förskola, föreslår Göran Nilsson.

11 mars. Kommunalrådet Cecilia Forss (M) har en blogg som hon själv kallar Uppsalas tråkigaste. Christer läste att hon skaffat spikmatta och började fundera över vad den ska användas till. Och hur oppositionen formerat sig på sistone.

9 mars. Ofvandals i Uppsala har redan inlett påskbaket. Frågan är väl bara hur smaskens den här tårtan kommer vara framåt långfredagen. Vid det laget kan den kanske säljas som gorgonzola.

6 mars. Att folk glömmer vantar och halsdukar på krogen kan man förstå. Det här fyndet utanför en krog i Uppsala är mer förbryllande. Borde inte ägaren till stövlarna ha märkt något?

4 mars. Denna onsdag kommer Åsa till jobbet med väldigt radiomässiga örhängen, de rasslar nämligen trivsamt när huvudet skakas. Förmodligen kommer de inte sitta på hela dan eftersom trivsamt rassel i längden blir ganska frustrerande.

20 februari. Enligt uppgift slutar nu radarparet Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg som programledare för På spåret. Och frågan som genast infinner sig är: Vilka har kvickhet och putslustighet nog att ta över vid rodret? Matti i Enköping tycker Carl-Jan och Lotta.

13 februari. Forskare har listat ut hur neander-thalarnas arvsamassa såg ut. Om det kommer ge upphov till nya grottmän är osäkert. Kanske räcker det med de som redan finns.

Redan 2007 fann forskare bevis för att neander-thalarna inte alls var så svartmuskig som man trott tidigare. Istället såg de ut som killarna på bilden. Enligt uppgift är tydligen bara en av dem äkta neanderthalare.

12 februari. Igår invigdes den nya fritidsgården i Örsundsbro. Radio Uppland var såklart på plats och träffade bland annat två tjejer som ser fram emot att kunna träffas på ett nytt ställe. Frågan är bara om det ligger tillräckligt centralt. Eller hur stort centrala Örsundsbro egentligen är.

11 februari. Vattenfall söker redovisningsekonomer. På bilden till annonsen syns en ung man i skjorta och slips. Som spelar pingis. Alla som betalar sina elräkningar till Vattenfall är säkert glada att bidra till att bolagets vinster räcker till att låta anställda spela ping-pong på arbetstid.

11 februari. I UNT idag fanns det fullt med annonser inför Alla hjärtans dag. Lite överraskande handlade de flesta om fotvård. Grattis älskling, här får du till dina liktornar! Allra konstigast var ändå annonsen från butiken som erbjöd 40% rabbat på sk Soft air guns, alltså luftpistoler med plastkulor. Perfekt för en romantisk kväll på lördag, efter vårtkrämen.

10 februari. Redan i affären kände Åsa att det var något särskilt med äggpaketet. Under locket dolde sig mycket riktigt ett ovanligt långsmalt ägg, helt olikt de andra till formen. Det smakade dock som ett helt vanlig ägg, hälsar Åsa. Apelsinen på bilden smakade apelsin.

9 februari. På väg hem från en intervju i Vendel såg Christer ett starkt ljus. Det var en lastbil som bländade honom och för säkerhets skull stannade han vid vägkanten. Då fick han se den här ladan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista