1 av 9
2 av 9
3 av 9
4 av 9
5 av 9
6 av 9
7 av 9
8 av 9
9 av 9

Uppländska surdegar

Uppländska surdegar

En del politiska frågor och tvister tar aldrig slut. De stöts och blöts år ut och år in utan att något slutgiltigt beslut fattas. Torbjörn Fälldin pratade om långbänkar, vi kallar dem surdegar. I en serie inslag knådar vi några av de suraste och mest långlivade degarna i Uppland en gång till. Förmodligen inte för sista gången.
Tipsa om surdegar! radio.uppland@sr.se

           

Hästhagen i Söderfors

Bygget gick fort. Förfallet ännu fortare. Men att riva miljonprogramshusen i Hästhagen i Söderfors tog desto längre tid. I över tio år stod husen tomma och trasiga och bara väntade på att staten och Tierps kommun skulle komma överens om vem som ägde dem och i så fall skulle betala.

                     

Hotell Älvkarlen och Dragon Gate

När Sveriges mest socialdemokratiska kommun skulle göra stor business blev det en av de största felsatsningarna någonsin i Sverige.


Historien med gamla Hotell Älvkarlen fick en ännu märkligare fortsättning när den kinesiske affärsmannen Mr Li tog köpte anläggningen för att skapa Dragon Gate.


                     

Nya E4an Uppsala-Mehedeby

Lång väg till den nya vägen mellan Uppsala och Mehedeby.


                       

Gnistarondellen

Frågan om hur Gnistarondellen ska se ut har gått runt ända sedan 1970-talet.


                  

Fotbollsstaden Uppsala

Uppsala och elitfotboll går inte ihop.

                  

Uppsalas musikklasser

Vaksala, Balder, Domarringen, Tunaberg, eller Nanna? Frågan om var Uppsalas musikklasser ska hålla hus har hållit politikerna sysselsatta sedan länge.

               

Bäverns gränd

En kort gata men en långdragen politisk tvist. Ska man släppa fram biltrafik eller bara bussar på Bäverns gränd i Uppsala.

                   

Badhus i Skutskär

Under många år kämpade man för ett eget badhus i Skutskär.

                     

Enköpings stadshotell

I snart tio år har stadshotellet varit en het potatis i Enköping. Många har velat bevara det alltmer förfallna huset, andra har velat riva det och bygga nytt på tomten.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista