1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Tema: Pinsamma föräldrar (25-29 januari 2010)

Har du vuxit upp med pinsamma föräldrar? Eller är du en pinsam förälder själv? Vi viker en vecka åt alla jobbiga mammor och pappor och stackars barn som bara vill sjunka genom jorden.

Berätta om dina erfarenheter!
telefon: 018 - 17 40 60
epost: radio.uppland@sr.se

         

Man är pinsam ända in i döden

I år är det 25 år sedan serien Ensamma mamman gjorde debut i DN. Cecilia Torudd hämtade inspiration från sitt eget liv som ensamstående förälder och alla de pinsamma situationer hon själv hamnade i. Hon tror inte att man någonsin slutar skämmas över sina föräldrar, inte ens när de fyllt 100 och man själv är över 60.

       

               

Psykolog och pinsam pappa

När ens förälder är pinsam är man helt maktlös och utlämnad. Det är därför känslan drabbar en så hårt, berättar skolpsykologen Martin Winbo, som själv är en ganska pinsam tonårspappa.

         

     

Prutt mitt i kullerbyttan         

Gunnar Jägberg växte upp med en pappa som drog samma dåliga vitsar om och om igen. När han förstod att han inte var ensam om att ha en pinsam pappa samlade han sina egna och andras berättelser i boken "Pinsamma pappor". Den följdes senare upp av "Pinsamma föräldrar".
         

                  

                 

Fatou Touray bloggar om livet som pinsam morsa                  

Bloggaren Fatou Touray är ensamstående mamma till fyra barn. Under en period hade hon tre döttrar i tonåren samtidigt. 

Hör Fatou om hur hon skrämde livet ur äldsta dotterns pojkvän och om hur man absolut inte får ha en trendig mössa. 
         

            

          

"Då bara dog jag"

Pappan som vägrar ha byxor på sig hemma. Mamman som vaktade på skoldiscot. Vi frågade föräldrar och barn om deras pinsamma erfarenheter.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".