Torsdag 11 februari 2010 Lagom mycket snusk och porr

Tantsnusk, kiosklittertur, fulkultur - kärt barn har många namn. För Harlequinböcker, som har sitt ursprung i Kanada, är älskade och populära men också undanskuffade, bortsmusslade och aldrig recenserade på kultursidorna. Mimmi Forsblad, bibliotekarie på Uppsala stadsbibliotek tror att en anledning till att de aldrig kommer in i finrummen är att de är skrivna utifrån en mall.

Morgonredaktionen tog på sig Kanadaglasögonen och läste varsin Harlequin bok. Med stor behållning läste Christer en bok i Harlequins läkareserie som handlar om en kvinnlig hjärtkirurg som blir gravid med en manlig läkare som också är shejk och som svurit på att aldrig älska igen av respekt för sin avlidna hustru. Med hettande kinder läste Annika en Harlequin Passion som handlar om två personer som möts under olyckliga omständigheter och inleder en komplicerad relation där attraktion och erotik dominerar. Åsas bok ur serien Harlequin Historisk utspelar sig på 1100-talet och innehåller vikingar, riddare, förstulna blickar och Henry Lejonhjärta, som spelar en viktig roll i slutet. Betygen? Fyra av fem antenner från Christer och Åsa. Och full pott från Annika.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".