Hud-och köttoverallen MÅSTE värderas

Köttkostymen måste värderas
1:56 min

Annika Ilmoni här. Jag är enligt biologins och fysikens alla lagar och regler en kvinna. Den dräkt som har blivit mig tilldelad under den tiden jag promenerar runt på denna jord är en människokropp.

Problemet med kostymen är att jag enligt vårt samhälle är tvingad att ta ställning till den hela tiden. Jag måste ta reda på om jag är missnöjd eller nöjd. Eftersom det finns pengar att tjäna och själar att kuva, så finns det massa forum och företag som gäärna framhåller att man ska vara lite missnöjd och att man ska vilja börja omformatera denna overall så att man i slutändan kan bli just nöjd. Om man INTE är missnöjd så ska man vara aktivt stolt. Eller förresten, ALLA kvinnor ska helst vara STOLTA; det tycker iaf veckorevyns chefredaktion när dom slänger av sig kläderna oretuscherat för att visa hur en kvinnokropp EGENTLIGEN ser ut. För mig för dom bara fram ett enda budskap: du måste TA STÄLLNING TILL DIN MÄNNISKOKOSTYM. Det är inte ett oladdat skal.

Jag vill bara en enda sak och det är att vi alla ska promenera runt i våra kött-och hudoveraller utan att TVINGAS reflektera så himla mycket kring hur den ser ut och på vilket sätt den egentligen borde vara formad.

Det är lika illa att tvingas vara stolt och glad över det här köttpaketet som att skämmas och täcka över det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".