Melodifestivalen i Malmö

Julia Alvgard vilse i videobutiken

Nu blir det spännande. Mina Vänner från Uppsala, som vann P4 Upplands deltävlning av Svensktoppen nästa i fjol, har skrivit Julia Alvgards låt Better or worse. Det känns lite orättvist. Jämfört med Melody Clubs scenkoncept med schackpjäser ser Julia Alvgards rullande tråddraperier ganska trista ut. De påminner lite om personalutrymmet på en frisersalong, eller den där hemliga avdelningen i videobutikens undanskymda hörn.

På första repet är det dessutom lite si och så med vart draperierna ska ta vägen, de flyttar sig nämligen.

Julia såg också lite vilsen ut. Tror jag det. Det är ju en rätt stor grej för en debuterande artist att vara med i Melodifestivalen. Det måste dessutom vara helt galet att uppträda för en publik bestående av journalister som inte ens tittar utan bara sitter försjunkna i sina datorer.

Julia har en grym röst och kan få lite av ett Shirley Clamp- eller Sarah Dawn Finer-genombrott i tävlingen. Det som talar emot, förutom att hon är helt okänd, är att midtempo-låtar brukar gå sådär. Förra årets vinnare kändes som ett undantag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".