1 av 7
I vardagsrummet kan man starta en korvfabrik. Foto: Elin Roumeliotou/SR.
2 av 7
Här maler Kristofer köttet.
3 av 7
Kötthår.
4 av 7
Nu är kött, is och späck färdigmalt.
5 av 7
Färdigkryddad och rörd korvsmet.
6 av 7
Här var det korv.
7 av 7
Tadaa! Färdiga falukorvar! Foto: Elin Roumeliotou/SR.
P4-Morgon

Stoppa falukorven själv

"Galten Jürgen är alla korvars pappa"
2:32 min

Många drömmer om att göra något annat. Kanske flytta ut på landet och lära sig ett hantverk. Forskaren Kristofer Franzén bytte Stockholmsförort mot gård utanför Örsundsbro. Intresset för vad vi egentligen äter har resulterat i en matblogg, en bok med korvrecept och kanske ett nytt liv.

- Det ultimata vore en kombination av intellektuellt och praktisk arbete. Det ger en tillfredställelse i livet som man mår bra av, säger Kristofer som gör falukorv i vardagsrummet när Elin kommer på besök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".