P4 MORGON UPPLAND

Choklad med Grillbybär

Chokladanslag ”special”, chokladmousse, Grillbybär och chokladbröd.

Detta recept är lättast att gå igenom komponent efter komponent så därför gör jag det.

Chokladanslag

6 ägg

6dl mjöl

9dl socker

2dl kakao

4tsk salt

1 vanilj stänger

300g smältsmör

Rör ihop alltsammans i en bunke och bred ut i en smörpappersklädd ugnsform. Baka av i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna i kylen.

Chokladmousse

200g mörk choklad 60%

6 äggulor

½ L vispgrädde

Smält choklad i en bunke i vattenbad eller micro.

Vispa grädden lätt (den skall gå att hälla)

Blanda ihop chokladen med gulorna till en tjock smet, ta en slev av grädden och rör ut med choklad-äggen så att den blir smidig vänd sedan gärna med slickepott ner grädden i chokladen. Ställ sen moussen kallt.

Chokladbröd

2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 tsk salt

100g smör


Blanda alltsammans i en bunke till en ”deg”. Och lägg sen ”degen”  i en ugsform och baka av degen i 175 grader i ca 12 minuter och ta sen ut formen och låt ”degen” torka, den ska bli smulig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".