Karin Selldén.
Foto: PATRIK SVEDBERG

Karin Selldén

Programledare, reporter, producent
Epost: karin.sellden@sverigesradio.se
Tel: 036-215 66 21

Vad gör du på radion?

Jag har testat på det mesta som man kan göra på en lokal radiokanal. Just nu bildar jag radarpar med Magnus Nilsson varannan vecka på morgnarna i P4 Jönköping. Utöver det är jag reporter, presenterar nyheter och producerar dessutom P4-programmet Karlavagnen som sänds från Jönköping på tisdagskvällar med Pernilla Arvidsson.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att det aldrig, aldrig, aldrig blir tråkigt. Det kan vara roligt, stressigt, jobbigt, svårt, spännande, intressant, komplicerat och lätt ångestframkallande – men inte tråkigt! Ingen dag är den andra lik och tiden rusar fram. Plötsligt har jag jobbat här i 25 år.

Kort om dig själv – vem är du?

Jag född och uppvuxen i den lilla byn Hillinge i Skärstad och med tryggheten som jag fick med mig där i bagaget har jag kastat mig ut i världen på olika sätt för både långresor och jobb. Men basen är och förblir nog Jönköping med omnejd. Här bor jag med sambo sen 1990, snart utflugna döttrar och en kanin. Förutom jobbet, som är en kombination av arbete och fritidsintresse, så älskar jag att bada (i svenska insjöar helst), spela gin rummy (kortspel), resa både kort och långt, sjunga i kör och träffa folk!

Berätta något om dig själv som vi förmodligen inte känner till

Jag är en jävel på att fickparkera. Och på att skriva att-göra-listor…

Varför ska man lyssna på P4 Jönköping?

Min drivkraft är att du som lyssnar ska tycka att det du hör i radion är omistligt; att du blir uppdaterad, klok, införstådd, lite irriterad ibland men också road förstås. Du får veta vad som pågår i ditt eget närområde, landet och världen på en och samma gång, samtidigt som du själv på olika sätt kan vara med och påverka vilka ämnen vi tar upp och själv bidra med din egen röst. Tillsammans gör vi omistlig radio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".