Therese Edin.
Foto: PATRIK SVEDBERG

Therese Edin

Reporter
Epost: therese.edin@sverigesradio.se   
Tel: 036-215 66 73

Vad gör du på radion?

Jag är reporter här på radion. Det innebär att jag får sätta mig in i nya och spännande ämnen varje dag och intervjua intressanta personer.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag ofta inte vet vad jag ska jobba med för dagen när jag kommer till jobbet! Sen gillar jag när det verkligen händer något, jag vill vara mitt i smeten och försöka ta reda på allt när ingen vet något…

Kort om dig själv – vem är du?

Jag är uppväxt på landet mitt emellan Jönköping och Nässjö. Jag har alltid varit vetenskapligt och tekniskt intresserad, när jag var 17 år flyttade jag till Västerås för att plugga på ett flyg-gymnasium. Jag tog mitt flygcertifikat, men jobba som pilot har jag aldrig velat göra. Istället blev det media- och kommunikationsvetenskap efter en snabb vända på byggingenjörsprogrammet. Och det är på den vägen som jag hamnade här på P4 Jönköping!

Berätta något om dig själv som vi förmodligen inte känner till

En gång krockade jag med ett rådjur mitt i natten. När jag ringde mamma frågade hon hur det hade gått med bilen. – Bilen?, svarade jag, det var med flygplanet jag krockade! Det gick bra med både mig och planet, dessvärre gick det sämre för Bambi som nu är i himlen.

Varför ska man lyssna på P4 Jönköping?

Därför att du alltid kommer få lära dig något nytt, hålla dig uppdaterad om både lokala och internationella händelser och då och då få dig ett gott skratt. Och om du har ett tips, en idé eller bara vill prata så hör gärna av dig till mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".