Tommy  Alexandersson.
Foto: PATRIK SVEDBERG

Tommy Alexandersson

Reporter
Epost: tommy.alexandersson@sverigesradio.se 
Tel: 036-215 66 76 

Vad gör du på radion?

För det mesta är jag reporter. Jag jobbar mycket med nyheter och gör en hel del liveintervjuer ute i länet. Då och då är jag sidekick på morgonen eller eftermiddagen, så jag är lite av en alltiallo här på radion.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag varje dag får träffa nya människor med spännande berättelser. Men också försöka lyfta ämnen i radion som får lyssnaren att reagera, bli berörd av eller känna en glädje av.  

Kort om dig själv – vem är du?

Jag skulle vilja kalla mig själv för en mångsysslare. På fritiden spelar jag ishockey, går på fotboll och konserter, umgås med familj och vänner. Mitt största intresse är musik som jag lägger ner ganska mycket av min fritid på. Jag är i botten utbildad snickare, men bytte sen bana till radion efter några år i branschen.  Bor och uppvuxen i Jönköping.

Berätta något om dig själv som vi förmodligen inte känner till

En av mina första kontakter med radion var när jag gästade Hasse Petterssons program replokalen. Jag var så nervös över att vara med i radion att jag skakade i hela kroppen under intervjun.  

Varför ska man lyssna på P4 Jönköping?

Om du lyssnar på oss får du de senaste nyheterna från länet. Du får höra människor i radion som du kanske känner. Vi blandar högt och lågt i programmen och ser dig som lyssnare som en viktigt del i vårt arbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".