1 av 2
2 av 2
24 oktober

Alfons Åberg och miljön

Många barn är oroliga för miljön. Det är föräldrarnas fel, säger Gunilla Bergström som skrivit böckerna om Alfons Åberg. Hon tycker att föräldrar ska ge barnen hopp istället för att fylla dem med rädslor. Vi borde bli coolare, mer som Alfons pappa.

Åttaårige Einar Folkesson Norberg oroar sig. När han ska sova kommer tankarna om miljöförstöring och en framtid där luften inte går att andas, berättar mamma Mija Folkesson.

Kossornas planet träffar även en av världens mest berömda psykologer, Philip Zimbardo, som forskat på vad det är som får helt vanliga goda människor att utföra onda handlingar i grupp. Nu funderar han på om det går att använda samma grupptryck till att göra goda saker, till exempel för miljön.

Den 24 oktober arrangeras tusentals klimataktioner över hela världen. Ett av arrangemangen är konserten No more lullabies i Stockholm, där bland andra Benny Andersson, Robyn och Titiyo deltar. Vi träffar initiativtagaren Ane Brun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".