Sprintsafett

Emil Jönsson visade VM-form i OS-spår

Emil Jönsson vann tillsammans med Robin Bryntesson söndagens sprintstafett i Vancouver. Lina Andersson och Anna Olsson slutade på tredje plats i damklassen.

När Bryntesson skickade ut Jönsson på den avslutande sträckan fanns sex lag inom två sekunder. Jönsson susade förbi alla konkurrenter redan i den inledande stigningen, men släppte sedan i väg ryssen Alexej Petuchov

Jönsson gled senare ikapp den ledande ryssen i den sista utförslöpan och visade sedan den sparade superfarten. Med mäktiga skär susade svensken ifrån de övriga över upploppet och vann bekvämt med tre tiondelar till godo på Italiens Renato Pasini.

Visar VM-form
Emil Jönsson visar verkligen storform inför VM i Tjeckien som inleds om en månad. I fredags vann den 23-årige Årsundaåkaren sprinten i klassisk stil och var nu åter suverän i de blivande olympiska spåren, trots att det var fri stil som gällde i stafetten.

I par med Björn Lind, som liksom många andra toppåkare struntade i sprintstafetten i Vancouver, är nu Emil Jönsson ett av Sveriges största guldhopp under skid-VM.

Längdskidtjejerna Lina Andersson och Anna Olsson slutade på söndagskvällen på tredje plats i världscuptävlingen. Senast duon körde sprintstafett i OS-spår var i Italien 2004, då slutade det med guld.

Svenskorna trea
Senast längdskidtjejerna Lina Andersson och Anna Olsson körde sprintstafett i OS-spår slutade det med guld. Det var i Italien 2004.

På söndagskvällen blev duon trea i världscuptävlingen i de blivande olympiska spåren utanför Vancouver.

Arianna Follis förde Italien till överlägsen seger i par med Magda Genuin. Anna Olsson förlorade en spurtstrid mot tyskan Stefanie Böhler om andraplatsen och var drygt elva sekunder bakom Italien i mål.

Världscupen
herrar, sprint, stafett, final (6x1,6 km)

1) Robin Bryntesson/Emil Jönsson, Sverige, 19.44,1
2) Fabio Pasini/Renato Pasini, Italien, 19.44,4
3) George Grey/Alex Harvey, Kanada, 19.44,7
4) Nikolaj Morilov/Alexej Petuchov, Ryssland, 19.44,9
5) Cyril Miranda/Roddy Darragon, Frankrike, 19.46,0
6) Ivan Ivanov/Nikita Kriukov, Ryssland, 19.52,8

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".