Alpint

Maria Riesch: "Jag vill bara köra"

Tyskan Maria Riesch leder totalcupen i den alpina världscupen, men vill inte prata om totalsegern än.

Tyskan Maria Riesch är en av två huvudkonkurenter till Anja Pärson om segern i den totala världscupen. Inför den här säsongen hade hon sex segrar i världscupen – fyra i fartgrenarna, en i kombination och bara en i slalom.

I år har hon fått till slalomen och vunnit de fyra senaste tävlingarna. Däremot har fartgrenarna gått knackigt och kanske har Riesch och de andra åkarna störts av att många störtlopp och super g-tävlingar har flyttats på grund av väderproblemen.

Trots det är hon med i tätstriden med Lidsey Vonn och Anja Pärson.

– Men det är fortfarande ganska tidigt på säsongen. Bara hälften av tävlingarna har avgjorts och det ser jämnt ut just nu, men vi får vänta och se hur säsongen utvecklar sig, säger Maria Riesch.

Anja Pärson tycker hon har kommit lite i backvatten eftersom det inte blivit så många farttävlingar hittills. Det är där hon tänker plocka poängen som ska räcka till seger i totalcupen.

– Jag funderar inte så mycket på om det är en nackdel eller fördel för någon att fartgrenarna blir inställda. Jag vill bara köra, säger Maria Riesch.

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Maria Riesch

Född: 1984
Land: Tyskland
Stad: Garmisch-Partenkirchen
VC-placering: 2

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".