Drog det längsta strået.
Skidor

Dubbelt Italien när Kalla saknades

Marianna Longa tog sin första världscupseger i fredagens masstart i Rybinsk i Ryssland. Herrtävlingen vanns av tysken Tobias Angerer.

Italienska Longa vann en spurtduell mot landsmaninnan Arianna Follis.

Vid bara ett tillfälle har Longa stått på prispallen individuellt. Det var så nyss som i Vancouvers dubbeljakt för två veckor sedan, när hon blev tvåa.

Kuitunen långt efter
Tyskan Stephanie Böhler blev trea och ställde sig på prispallen för första gången i vinter.
Ledaren av världscupen Aino-Kaisa Saarinen, Finland, slutade på åttonde plats. Virpi Kuitunen kom på 14:e plats.

Anna Haag som inte har tävlat i världscupen sedan Tour de Ski, saknades nu också och ligger sammanlagt på 13:e plats. Haag är bästa svenska, eftersom Charlotte Kalla bara ligger på 21:a plats totalt.

Angerer spurtvann
I bara tre världscuptävlingar i vinter har tysken Tobias Angerer tagit poäng. Han har varit elva som bäst - innan det på fredagen blev seger i Rybinsk.

Angerer vann herrarnas masstart över 15 km genom att spurtslå fransmannen Jean Marc Gaillard och vitryssen Sergej Dolidovitj. Den överlägsne världscupledaren Dario Cologna fanns också med i den stora klunga som spurtade och slutade tia.

En enda norrman fanns bland de 15 främsta, Tord Asle Gjerdalen blev sexa. Petter Northug var återigen sjuk och missade denna masstart.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista