Ingen tävling för Anja.
alpint

Inställt i Garmisch-Partenkirchen

Kraftig dimma har gjort att arrangörerna tvingats ställa in damernas super-G och herrarnas störtlopp i Garmisch-Partenkirchen. Nu körs tvälingarna på olika håll under söndagen.

Den som vill se alpina världscupen live på söndag måste klona sig. Damernas super-G går i Garmisch och herrarnas slalom i Partenkirchen och frågan är om de någonsin kört samtidigt förr. I en och samma ort!

Frågan är vad den luttrade publiken tycker. På lördagen tågade de i 10 000-tal till den nya Kandahar-pisten (omgjord inför VM i Garmisch-Partenkirchen 2011), och när de kommit fram såg de ett målhang, ett par hundra meter pist, en massa träd samt dimma.

En tjock ölskumsvit dimma, som vägrade lätta och som lade sig som ett duntäcke över bergssidan.

Flyttades fram flera gånger
In i det längsta flyttade arrangörerna fram herrarnas störtlopp (betydligt viktigare i de här trakterna än damernas super G) i en from förhoppning att tjockan skulle bli tunnare, men de fick ge upp. Även störtloppet ställdes in.

De svenska medaljhoppen i VM, Anja Pärson och Jessica Lindell-Vikarby, genade genom skogen för att snabbt ta sig till hotellet för att så fort som möjligt sätta sig i bilarna och åka till franska VM-orten Val d’Isére.

För att inte tala om hur många världscuppoäng som Anja Pärson återigen kunde gå miste om, att lägga till de som förlorades efter slalommissen i fredags.

Stoppade av skidförbundet
Men väl på hotellet blev svenskorna stoppade av en representant för internationella skidförbundet. De ville undersöka om det gick att köra tävlingen på söndagen.

Necessären i ena näven, väskan i den andra. Packa eller inte packa. Då kom denna snurriga lördags nästa snurriga besked; det blir tävling. Fast på söndagen.

Och publiken, som efter timmars väntande fick tåga tillbaka igen mellan ängar och snövallar, ställs då inför svåra val; super G-fart med tjejerna, teknik med slalomkillarna eller möjligen att dela sig på mitten och gå på båda.

Kanske löser det sig av sig självt. För 1936 slogs Garmisch och Partenkirchen ihop mot befolkningens vilja, och allt sedan dess råder viss vänlig rivalitet mellan de bägge orterna.

Den gången var de tvingade att enas om ett OS. Nu får dom var sin världscuptävling på en och samma dag.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista