Siktet inställt på nytt guld.
Alpina VM

Anja Pärson: "Det finns chans till guld"

Regerande mästarinnan Anja Pärson är positiv inför fredagens superkombination. En pallplats är i sikte.

 Det är dags för superkombinationen. Störtloppet går i samma bana som Super G-tävlingen. Trivs du bättre i den backen när det är en störtloppsbana?

– Faktiskt så är den här backen lite mer anpassad för störtlopp. Bansättningen är lite enklare, det är lite mer plats men det är en teknisk backe och det gäller att ta rätt beslut på vägen ner.

– Det gäller att ta tillvara på de här två genomåken vi har innan och rätta till de problem man har.

Du har gjort några ändringar i din utrustning?

– Jag har valt lite tjockare innerskor vilket gör att skon blir lite tajtare på foten. I störtlopp väljer man ofta att ha en lite större sko för att få lite bättre känsla så att man kan åka lite snabbare på flacken.

– Men jag kände i går att jag behöver lite aggressivare skor så jag provade det och det kändes bra. jag kommer nog fortsätta med det resten av veckan.

Sen är det slalom i samma branta backe. Hur mycket före behöver du vara efter störtloppet för att du ska vara nöjd?

– Ser man till senaste tiden så behöver jag nog en och en halv sekund. Det tror jag inte att jag kommer få här så jag tar det mesta jag kan få.

Hur är slalomformen?

– Det kändes bra i dag på träningen. Jag kommer försöka ha sjävförtroende och ge allt jag har. Det finns en chans till ett VM-guld men då måste jag prestera säsongens bästa åkning.


Tidigare nyheter:

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista