Kul i backen trots medaljbrist

(14 feb) Hallå där! Nej, det blev ingen medalj idag heller. Men det var ändå riktigt kul att vara med i backen när Frida Hansson satsade från sin femteplats efter första åket och var i ledningen vid första mellantiden.

Sedan gick det inte så bra i fortsättningen och det slutade på en femtonde plats. Men i Frida finns något att hoppas på i framtiden.

Så det blev Anja Pärson som blev bästa svenska. Och andraåket, där hon hade tredje bästa tid, var riktigt kul att se. Nästa vecka, när Tarvisio i Italien står för arrangemangen i Världscupen, så tror jag Pärson slår till.

En chans kvar nu, herrarnas slalom. Det var ju det vi snackade om från början, att Johan Brolenius, Örebro Slalomförening, ska slå till.

Pokerspelaren och innsbruckboende Johan. Vore lite kul om det skulle bli så.

Tyvärr var det inte så mycket folk på dagens slalom. Vet inte varför, kanske för att det var så kallt. Men imorgon lär det bli knökat när alla ska bära fram Jean-Baptiste Grange mot en fransk guldmedalj. Då lär det bli livat.

Börjar alltså bli dags att sammanfatta från dom här världsmästerskapen. Och blir vi utan medalj så är det första gången jag och Torgny får lämna ett mästerskap utan att ha varit med om en medalj. Men kanske får vi vänja oss vid det framöver, det kommer massor av skidåkare från dom forna öststaterna som trycker på. Serbien, Polen, Ukraina och Ryssland är på gång. Kina hade åkare här, låt vara att dom inte lyckades så värst. Ge dom här länderna fem-tio år till så kommer den alpina skidvärlden kanske att se lite annorlunda ut. Österrike, Schweiz, Frankrike, Italien och Frankrike får se upp. Och vi i Sverige kan ju inte alltid lita på att det finns en Ingemar Stenmark, en Pernilla Wiberg eller en Anja Pärson.

Men ännu ska vi inte räkna ut Pärson. Vid OS i Whistler Mountain så kommer hon att vara tillbaka på toppen. Och så kommer ju Frida. Och Maria Pietelä-Holmner finns där. Mattias Hargin har tagit jättekliv i vinter.

Nja, det kanske finns en framtid i den alpina världen för Sverige, trots allt.

Själv ser jag fram mot morgondagen. Väskorna är packade, bilen fulltankad och 220 mil ligger framför kofångaren. Souvenirerna är inhandlade och mina handbollstjejer i ÖSK slog Finspång med 30-12 i onsdags. Söndag är det Elvorna i Norrköping på programmet och videoanalysen är klar. ”Brolle” på pallen och seger mot Elvorna så kommer dom 220 milen att gå som en dans.

Kanske blir det inte så mycket mer från dom här tävlingarna på bloggen. Vi försöker kasta oss i bilen så snart som möjligt efter tävlingarna. Björn ska med ett plan i Geneve, så när andraåket är över imorgon så blir det till att kasta in bagaget i bilen och dra. Om nu inte Johan Brolenius, Jens Byggmark, André Myhrer eller Mattias Hargin slår till och ger oss extramycket jobb. Vi tar gärna det, grabbar!

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".