Charlotte Kalla kommer inte till start i 10 km klassisk stil.
skid-vm

Charlotte Kalla avstår 10 km

Ett av Sveriges största medaljhopp kommer inte att åka damernas inledande VM-distans på onsdag.

Kalla kommer istället satsa på sprintloppet. En distans som hon tidigare sagt att hon kommer att stå över.

– Jag har fått de kvitton jag behöver i klassisk åkning inför jaktstarten och har de senaste dagarna känt ett sug efter att åka VM-sprinten, säger hon i ett pressmeddelande.

– Sprinten i Valdidrento gav mersmak. Jag nådde finalen och kom fyra. Här i Liberec avslutas sprinten med en lång uppförsbacke och ett rejält upplopp. Det passar mig perfekt.

Åsarnas Anna Olsson går in som ersättare för Charlotte på torsdag. Det svenska premiärlaget blir därmed: Lina Andersson, Britta Norgren, Anna Olsson och Anna Haag.

– Vi har stöttat Charlotte i hennes resonemang att välja bort 10 km klassiskt till förmån för sprinten. Det råder ingen tvekan om att hon har större chans att placera högt i sprinten än i den klassiska tävlingen.

– Och när hon nu tycker att den klassiska åkningen stämmer, tjänar inte den tävlingen något större syfte, säger förbundskaptenerna Magnus Ingesson och Joakim Abrahamsson.

Det svenska herrlaget på 15 km på fredag blir Anders Södergren, Johan Olsson, Daniel Rickardsson och Mathias Fredriksson.

Testa dig i våra quiz:

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".