Malmqvists heder återupprättad!

Först och främst - redaktör Malmqvists heder som bilförare är återupprättad!

Att han lyckades styra vår hyrda Renault upp för de oplogade vägarna till landslagshotellet utan incidenter var en bragd. En släng av högre-makt-ingripande gjorde kanske också sitt till.

Att Malmqvist i sista sekunden med en elegant sladd lyckades få tillbaka vår bil på rätt sida av vägen millimeter innan krocken var ett faktum var enligt chauffören blott just Guds försyn.

Våra kollegor på Televisionen hade inte samma tur…

Dagens arkitekturreflektion står i bjärt kontrast till gårdagens. Det finns sjukt mycket fina villor i Liberec. Enormt pampiga grosshandlarvillor trängs överallt i stan.

Tråkigt nog är många av dom i dåligt skick. Tänk om folk hade råd att renovera – i så fall världsarvsvarning på Liberec villaområden.

Vi noterar också att det är deltagarrekord på 2009 års skid-mästerskap. Totalt 589 deltagare från 61 länder tävlar i de tre världsmästerskap som pågår samtidigt här i Liberec – längdskidor, backhoppning och nordisk kombination.

Imorgon är det äntligen tävlingsdags i längdspåren!

(18 feb)
Martin Marhlo
martin.marhlo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".