1 av 2
Stafettguld till Ryssland.
2 av 2
Damstafetten

Ryssland sköt bäst och vann stafetten

Vid damstafetten i skidskytte-VM i Pyeongchang vann Ryssland med över en minut före Tyskland och Frankrike. Sverige slutade på femte plats, 2,30 efter ryskorna.

Fem raka missar på liggande skyttet förstörde dagen för Anna Maria Nilsson och det svenska stafettlaget i skidskytte-VM.

Sverige var med i kampen om ett brons inför sista sträckan men Nilsson sköt bort sig totalt i det inledande skyttet. Hennes fem raka missar betydde till slut två straffrundor och Sverige slutade på en femteplats, 2.29,9 sekunder efter Ryssland.

Skidåkningen var mycket stark för tre av de svenska damerna. Olofsson var snabbast på skidor på sin sträcka. Både Domeij och Jonsson var trea på skidor på sina sträckor.

Det ovanliga med Helena Jonsson var att hon tvingades till tre extraskott i stående skjutning.

Sveriges damer har på 19 år aldrig placerat sig så här högt i en stafett i ett mästerskap. Just en femteplats blev det i VM 1990. Ifjol i Östersund blev det en åttondeplats

Ryssland tog sitt första guld i VM närmast före förhandsfavoriten Tyskland som sköt bort sig med tre straffrundor.

Resultat, stafett, damer
1) Ryssland 1.13.12,9 (0+9)
2) Tyskland +1.15,1 (3+14)
3) Frankrike +1.27,5 (1+13)
4) Vitryssland +1.41,7 (0+8)
5) Sverige +2.29,9 (2+11)
6) Polen +2.55,8 (4+12)

Bengt Skött/TT
bengt.skott@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".