1 av 2
Emil Jönsson är sveriges största medaljhopp.
2 av 2
Skid VM - Inför individuella sprinten

Jönsson redo för sprinten

Både herrarnas och damernas individuella sprint avgörs på tisdagen. Emil Jönsson är det stora svenska medaljhoppet. På damsidan är Charlotte Kalla favoritsvenska, men Anna Olsson har visat storform. Hör loppen direkt i P4, webbradion eller på mobil.sr.se tisdag från kl 13.

Ola Vigen Hattestad är en av VM:s största guldfavoriter. Norrmannen har vunnit fem av sina sex världscupsprinter utom en i vinter.

Emil Jönsson är den ende som besegrat honom, främste utmanare om guldet och ett av Sveriges största VM-hopp. Fristil innebär att inte bara norrmän och svenskar räknas. Ryssen Alexej Petuchov har kommit från ingenstans och tagit två raka andraplatser.

Tor Arne Hetland vann den första VM-sprinten 2001 och har fortfarande kapacitet. Och ska Björn Lind till slut orka hela vägen?

Petra Majdic är lika stor favorit som Hattestad. Slovenskan har fem segrar den här säsongen. Italienska Arianna Follis alltid långt fram i fristil.

Slitstarka polskan Justyna Kowalczyk är medaljkandidat i alla discipliner. Charlotte Kalla gick till final och var bästa svenska i VM-genrepet, men Anna Olsson har visat storform och har rutinen som kan räcka riktigt långt.

Svenska deltagare:

Herrar:
Emil Jönsson
Björn Lind
Marcus Hellner
Thobias Fredriksson

Damer:
Charlotte Kalla
Anna Olsson
Britta Norgren
Ida Ingemarsdotter

Tidigare nyheter:

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".