1 av 3
2 av 3
3 av 3
skidskytte

Helena Jonsson: "Det absolut värsta jag någonsin gjort"

På fredagen kom världsmästarinnan i skidskytte, Helena Jonsson, hem från ett läger som var "det absolut jobbigaste jag varit med om". Radiosporten träffade henne på Arlanda.

– Redan i april kom det ett mejl till oss i landslaget som sade att "det här kommer att bli det jobbigaste året i erat liv", berättar Helena Jonsson. Mejlet var avsänt från landslagets fystränare Wolfgang Pichler.

Det är en seg och utmattad Helena Jonsson Radiosporten träffar vid ankomsten från ett knappt två veckor långt alpläger i Ruhpolding i de tyska alperna. Men nu väntar fyra helt lediga dagar innan det blir hårdkörning igen.

Allt är med sikte på OS i Vancouver om drygt fyra månader. Efter Helena Jonssons VM-guld i februari - och senare också den totala världscuptiteln - är nu OS-guld det enda som Sollefteås och Sveriges storstjärna i skidskytte saknar.


Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".