1 av 2
2 av 2
skicross

OS-hopp till sjukhus efter krasch

OS-uttagna skicrossåkaren Anna Holmlund fördes till sjukhus efter en krasch på träningen i franska Les Contamines. Hon fick en lättare hjärnskakning.

 

OS-uttagna skicrossåkaren Anna Holmlund fick på söndagen föras till sjukhus efter att ha kraschat på träningen i franska Les Contamines. Holmlund fick en lättare hjärnskakning, men ska vara tillbaka i god tid till OS.

Både Holmlund och Lewén får däremot vila från nästa tävling i världscupen, i franska Alpe d'Huez på onsdag.

– Det är ingen större fara. Första indikationerna är en lättare hjärnskakning, säger förbundskapten Peter Lind, till Radiosporten.

Senare kom besked om att hon klarade sig med just en lättare hjärnskakning och skrubbsår.

Anna kom ut i ett hopp ner i en brant och landade med lite framvikt. Hon fick ett slag på ena skidan och for i backen med ansiktet före. Men att det ska göra OS-åkaren Anna rädd i framtiden tror inte Lind.

– Det är en tuff tjej vi har att göra med, säger han.

Även Lars Lewén kraschade på träningen och stod därför över söndagens final. Lewén slog ihop skidorna precis innan ett hopp och bjöds på en luftfärd som kunde ha slutat illa.

I söndagens final i Les Contamines blev Magdalena Iljans trettondeplats bästa svenska placering.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".