1 av 2
2 av 2
tour de ski

Bauer vann Tour de ski - Marcus Hellner slutade fyra

Tjecken Lukas Bauer avgjorde toppstriden i Tour de ski med ett ryck som norrmannen Petter Northug inte kunde svara på. Marcus Hellner åkte in som fyra.

 

Toppstriden mellan Petter Northug och Lukas Bauer var snabbt avklarad i Tour de ski-avslutningen. Tjecken Bauer tog sig lekande lätt ikapp och snart också förbi och vann den sista deltävlingen i ensamt majestät, 1.16 före norrmannen.

Bakom blev det däremot en stentuff kamp om tredjeplatsen mellan Marcus Hellner och Dario Cologna, Schweiz. Hellner kunde dock inte match Colognas fartökning på slutet och slutade som fyra drygt nio sekunder efter.

– Jag är nöjd med en väl genomför tour, säger Marcus Hellner till Radiosporten en kort stund efter loppet.

Han kände sig pigg i den beryktade backen och kände sig stark gentemot Dario Cologna.

– Men när han gjorde en farökning klarade jag inte det. Jag gick på gränsen riktigt och sista 100 metrarna var jag helt under isen. Jag höll knappt på att ta mig i mål kändes det som.

Han ångar inte beslutet att köra Tour de ski inför OS.

– Jag är jättenöjd att jag körde det här. Dels fick jag bra resultat, dels har jag utvecklat den klassiska tekniken väldigt mycket. Det har gjort mig till en bättre skidåkare och jag är inte lika rädd att köra på hårt, säger han.

För fjärdeplatsen får Hellner 200 världscuppoäng. Daniel Rickardsson slutade på åttonde plats.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".