längdskidor

Södergren gör comeback till helgen

Anders Södergren är klar för comeback i längdvärldscupen efter sina skade- och sjukdomsbekymmer.

Till helgens tävlingar i Otepää finns Anders Södergren och Mats Larsson med i truppen.

– Jag fick inget bakslag efter tävlingen i Åsarna. Och efter en läkarundersökning känner jag mig beredd att ge järnet i Otepää. Kroppen känns på G, säger Anders Södergren i ett pressmeddelande.

Södergren har bland annat besvärats av ett viurs som gjort att han inte kunnat tävla på sex veckor. Förutom 15 kilometer klassiskt avgörs även en sprint i klassisk stil där Mats Larsson finns med.

– Nu är Mats frisk och fräsch, igen. Han har tränat bra i en månads tid. Jag vill gärna se honom i världscupen. Flera åkare utanför Toppgruppen har fått chansen att åka världscup. Jag vill att Mats ska få samma möjlighet, säger herrsprinttränaren Arild Monsen.

Däremot finns inte Mathias Fredriksson med i truppen och därmed är han heller inte längre aktuell för vinter-OS i Vancouver.

– Så är det. Det är ett krav att göra toppresultat, topp åtta-resultat, och det är ganska länge sedan Mathias gjorde det i världscupen, säger förbundskaptenen Joakim Abrahamsson till Expressens nätupplaga.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".