1 av 2
2 av 2
skidskytte

Ferry om comebacken: "Jag har siktet inställt på OS"

I kväll är det dags för säsongens andra comeback för Björn Ferry, som har varit däckad i svininfluensa.


– Trots dubbla sprutor fick jag influensan. Så det blev åtta dagar utan träning. Sen blev det väldigt kallt så jag valde att stå över Oberhof för att få en ordentlig träningsperiod. Det har varit sisådär, säger Ferry till Radiosporten.

Han är tillbaka i världscupen igen. Först blev det comeback, efter skada i världscuppremiären i Östersund och nu är det dags igen.

– De här tävlingarna ser jag som förberedelser för OS. Jag har siktet inställt på det, säger Ferry.

Björn Ferry gjorde OS-debut 2002 i Salt Lake City.

– Vi skulle ju inte ens åka till OS. Det var ju min första säsong, men så kvalificerade vi oss på nåt mirakulöst sätt och det gick ju bra för mig. Jag blev bäste svensk med en 17:e plats i sprint, säger Ferry.

Nu är det tredje gången för Ferry, som har hunnit vänja sig vid allt kring OS. Medias ibland något märkliga fokusering expemplevis.

– Det känns som en fördel att ha varit på OS tidigare, man vet hur det funkar. Det är en massa konstiga grejer. Man får frågor som "nu åkte curlingdamerna ut i kvartsfinal drabbar det hela truppen nu, tänker ni negativt?" eller "Nu tog Anja ett brons kommer hela Sverige att lyckas nu?"

– Inte vet jag. Gör du en bättre intervju nu för att en kollega gjorde en bra intervju förra veckan? Jag tycker det är konstigt. Sådana där frågor får man ju, säger Ferry.

Herrarnas sprint sänds med start 17.20 i P4, webbradion och mobil.sr.se.

Bengt Skött
Martin Sundelius

radiosporten@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista