LÄNGDSKIDOR

Inget SM för Hanna Falk

Världscupvinnaren i sprint, Hanna Falk kommer inte till start i SM i Piteå. En förkylning stoppar henne.

Redan på torsdagseftermiddagen tog hon tåget hem, skriver Borås tidning på nätet.

– Hanna kände sig krasslig i går, och har inte blivit bättre i dag. Eftersom det kommer viktigare uppgifter väljer vi att åka hem, säger hennes Pappa Johan Falk till BT.

Falk är bara en av flera landslagsåkare som var med i Otepää den gångna helgen som hoppar av SM-tävlingar. Paret Anna och Johan Olsson har inte varit med de båda inledande SM-dagarna på grund av lättare förkylningar, men väntas till Piteå under fredagen för att köra helgens tävlingar.

Hemmahoppet Magdalena Pajala hoppade över torsdagens skiathlon. Pojkvännen Jesper Modin har inte kört något SM-lopp hittills. Lättare förkylningar spökar här också. Lina Andersson, också Piteå, bröt torsdagens tävling.

– Vi har varit grymt förskonade från sjukdomar under säsongen. Nu är alla i det läget att de inte vill riskera någonting inför OS, säger förbundskapten Joakim Abrahamsson till TT.

I SM återstår den individuella sprinten i klassisk stil på lördag och 10 respektive 15 kilometer fristil på söndag.

SR Norrbotten/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".