längdskidor

Susanne Nyström vann Tjejvasan

Hon såg slagen ut med 200 meter kvar. Men Susanne Nyström avslutade magnifikt i Tjejvasan och tog sin fjärde raka seger.

Det blev en tuff Tjejvasa, för de över 8 000 deltagarna. Snön vräkte ner över spåret, vilket gjorde att det var klart tyngre för den som var först i spåret.

För Susanne Nyström, som var ensam med tre segrar inför årets lopp, började dagen inget vidare alls. Just före start trampade hon sönder sin ena stav.

Under andra halvan var hon mer aktiv i loppet, men under loppet trodde hon inte att det skulle räcka till fjärde segern:

Anna Brodin, som tävlar för Falun-Borlänge, höjde tempot rejält med halvmilen kvar att åka, men in på upploppet var den sex åkare starka tätgruppen intakt.

Susanne Nyström såg slagen ut långt in på upploppet, men hon avancerade från fjärde till första plats och lyckades ta sig förbi Hedemoras Kristina Strandberg just innan mållinjen.

Nyströms samtliga fyra segrar har kommit till efter spurter, och totala segermarginalen är fyra sekunder.

Nästa söndag siktar Tjejvasadrottningen på en topplacering i Vasaloppet.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista