Alpint

Markus Larsson: "Jag var tvungen att chansa lite"

2:24 min

Markus Larsson åkte ut på den isiga banan i Sölden och får därmed vänta på sina första VC-poäng.

Markus Larsson sa i en intervju inför premiären till Radiosporten att han var osäker på självförtroendet och detta syntes även i backen. Larsson hade svårt att hitta den rätta linjen och han inte särskilt långt innan han åkte ut.

– Alla tävlingar är viktiga och jag vill inget hellre än att ha bra resultat. Det är därför jag är här och kör. Men jag kommer gå in med samma inställning till nästa tävling, säger Larsson till Radiosporten efter loppet.

Nästa gång är det slalom som gäller - det är lite mer för dig? 

– Ja, det är ju det. Jag har lagt mycket fokus på slalomen och jag ser verkligen fram emot det. Det kommer bli mycket slalomträning fram till dess och jag hoppas jag har en bättre känsla där i från.

Den här dagen var ungefär som en slalomtävling - det vart ungefär så många sekunder du åkte?

– Det är väl två åk i slalomen i alla fall... Det är trist men jag ser verkligen fram i mot slalomen och ska jobba med den. Det är som det är, säger Larsson som alltså blickar framåt.

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista