Ingen svensk på pallen. I mitten Tessa Worley, Frankrike, som vann lördagens tävling. Till vänster tvåan Viktoria Rebensburg (Tyskland) och till höger trean Kathrin Hoelzl (Tyskland). Foto: Alessandro Trovati/Scanpix
Alpint

Ingen bra dag för Anja Pärson

Undrar du hur det gick för svenskorna i storslalomen i Aspen? Om du letar i resultatbörsen får du leta långt ned i listorna. Här får du beskedet direkt: Dåligt. 

– Det var misstagens tävling för vår del, säger landslagets alpine sportchef Anders Sundqvist till TT.

Anja Pärson kom på 21:a plats. Maria-Pietilä Holmner på 16:e.

Nej, de som ska göra det i damlandslaget gjorde det definitivt inte. Därför blev det en mörk lördag för svensk del när säsongens andra storslalomtävling avgjordes i Aspen, USA.

Det har bara gått några minuter sedan slovenskan Tina Maze vunnit tävlingen när den blågula chefen sammanfattar dagen lika ärligt som träffande:

– Vi var inte där. Det är små misstag hela tiden, säger Anders Sundqvist.

– Jag vill se mer av både Anja och Maria. Anja åker bitvis bra och bitvis oerhört dåligt. Maria hade ett bra utgångsläge inför andra (13:e i första åket) men hade gärna gjort det bättre än vad det blev.

Men det fanns faktiskt ljuspunkter också. Två för att vara exakt. Sara Hector (19:e) och Kajsa Kling (20:e) slog båda personbästa med sina placeringar.

Annars blir det chans till revansch redan under söndagens slalom.

– Nu vänder vi blad och ser framåt, säger Sundqvist.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista